Thai-oksekødssalat med mandler og chilidressing
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Fyldig salat proppet med gode sager som mandler, der er særligt rige på E-vitaminer og mineraler, og så knaser de dejligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg bøfferne på panden i lidt olivenolie i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt og peber. Lad bøfferne hvile.
Pres saften af limefrugten. Pil og hak hvidløg fint. Skyl og hak chili fint. Rør fiskesauce sammen med limesaft, rørsukker, hvidløg og chili.
Skyl agurken, skær den igennem på tværs, og skrab kernerne ud med en ske. Snit den i tynde skiver på skrå. Skyl og halvér tomaterne. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver. Skyl bønnespirerne.
Skær de stegte bøffer i tynde skiver, og vend agurk, tomater, rødløg og bønnespirer sammen med kød og chilidressing. Drys med plukket koriander.
Rist mandlerne kort på panden med lidt sojasauce, og drys dem ud over salaten.
Servér oksekødssalaten med brød eller kogte ris til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk