Thai-kylling med spicy kokossauce
11. marts 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
En helstegt kylling i asiatisk version med marinade af citrongræs, ingefær og lime. Lav en spicy kokossauce til, og servér med agurkesalat og kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær top og bund af citrongræsset, og hak resten fint. Skræl og riv ingefær fint. Bland citrongræs og ingefær, og læg halvdelen af blandingen ind i kyllingen sammen med limefrugter skåret i kvarte.
Rør karrypasta sammen med olie, og smør kyllingen ind i halvdelen af blandingen.
Skrub kartoflerne, og kog dem i 8-10 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra.
Læg kyllingen i en bradepande, dæk med alufolie, og steg den i ovnen i 30 minutter. Fordel kartoflerne i bunden af bradepanden, og vend dem i stegesaften. Læg kyllingen ovenpå uden alufolie, og steg kylling og kartofler i ovnen i yderligere 30-40 minutter. Læg kylling og kartofler på et fad, og dæk det med alufolie.
Hæld stegesaften fra bradepanden i en gryde. Skrab bradepanden, så du får det hele med. Tilsæt resten af citrongræs-ingefærblandingen og karrypastablandingen. Lad det simre, til det begynder at dufte.
Tilsæt bouillon, og kog i 4 minutter. Tilsæt kokosmælk, og kog i 5 minutter, til den tykner. Pres saften af limefrugten. Smag til med fiskesauce, brun farin, limesaft og evt. tamarind.
Flæk agurken; fjern kernerne, og skær den i skiver. Rens og snit forårsløg. Rør eddike sammen med salt, sukker, vand og peber; hæld det over agurken, og lad det stå lidt.
Skyl sugarsnaps, og flæk dem på langs. Vend sugarsnaps og korianderblade i agurkesalaten lige før servering.
Skær kyllingen ud, og servér med kartofler, kokossauce og agurkesalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Pad Thai med tigerrejer
Powered by Froala Editor