Thai-inspireret suppe med ris
27. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Brug tricks fra det asiatiske køkken til at trylle lidt blandede grove grøntsager og en rest frosne ærter om til en uimodståelig, krydret og varm suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kylling i mundrette stykker.
Skyl palmekålen, og rib bladene fra stænglerne. Kassér hvidkålens yderste, grove blade. Snit både grønkålens stængler og blade samt hvidkålen fint. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave.
Skræl ingefær, og pil hvidløg. Riv eller hak begge dele fint.
Opvarm olivenolie og karrypasta i en wok eller en stor pande med høje kanter. Brun kylling heri, til der er stegeskorpe på alle siderne, og tag det op.
Hæld lidt ekstra olivenolie på panden, og steg ingefær og hvidløg med 1 spsk. karry. Tilsæt resten af grøntsagerne, og lad det riste i et par minutter.
Hæld kokosmælk, sojasauce, fiskesauce og vand over. Læg kylling tilbage i gryden, og lad suppen simre under låg i 15-20 minutter, imens du koger risene. Tilsæt ærter de sidste par minutter, og smag til med sukker, karry og fiskesauce.
Skyl korianderbladene, og hak cashewnødder groft.
Kog ris efter pakkens anvisning, og fordel dem i bunden af 4 skåle eller dybe tallerkener. Hæld suppe over, og top med koriander og cashewnødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk