Thai-fiskefrikadeller med ris
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Giv fiskefrikadellerne et frisk, syrligt og stærkt tvist med citrongræs, lime og galanga. Servér med ris og sur-sød-sauce og ris for at fuldende den asiatiske oplevelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog jasminris efter anvisningen på pakken.
Bland fiskefarsen med krabbekød.
Pil og hak rødløg og hvidløg. Skær top og bund af citrongræsset, pil det yderste lag af, og hak resten fint.
Skræl og hak galangarod eller ingefær. Knus kaffir-limebladet fint (kan udelades).
Rør alle ingredienserne til thai-fiskefrikadellerne sammen i en skål.
Form små frikadeller med en ske, og steg dem i rigeligt olie på en pande. Steg ikke for mange ad gangen. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Servér frikadellerne med ris, sød chilisauce, plukket koriander og limefrugter skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk