Thai-bowl med asiatiske kødboller og chili-yoghurt
5. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Skift mælken ud med kokosmælk, og steg kødbollerne i teriyakisauce – så bliver de almindelige frikadeller pludselig meget mere interessante!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør det hakkede kød sejt med salt i en skål.
Skyl og hak forårsløg og chili fint. Bland forårsløg, chili, æg, kokosmælk og rasp med kødet, og krydr med salt og peber.
Form farsen til små kødboller, og steg dem gyldne på en varm pande med olie i 5-7 minutter i alt, til de er gennemstegte.
Hæld teriyakisauce i en dyb pande, og bring det i kog. Lad den småkoge i 5 minutter, til den tykner let. Hæld kødbollerne på panden, og vend dem rundt i saucen. Skru ned til lav varme, og lad dem simre i saucen i ca. 5 minutter.
Rør yoghurt og chilisauce sammen i en skål, og krydr med salt.
Kog risene efter anvisning på emballagen. Skyl og snit spidskålen fint. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl agurken, og skær den i skiver eller halvmåner. Optø edamamebønnerne.
Anret ris i bunden af 4 dybe tallerkener, og top med kødboller, spidskål, agurk, avocado og edamamebønner. Drys med sesamfrø, og servér med chili-yoghurt.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk