Thai beef salad
8. september 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Thai beef salad er en herlig kontrastfyldt salat, der kan laves på et utal af måder, men igen går naturligvis skiver af kød, en masse grøntsager og en dressing fuld af smag. Her er den lavet med bl.a. fennikel og æble og en dressing på chilipasta og fiskesauce, og det hele er lagt på en bund af nudler.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog nudlerne som anvist på emballagen, og skyl i koldt vand.
Bland sambal oelek-chilisaucen, knust hvidløg, limesaft, vand, farin og fiskesauce, og pisk det godt sammen.
Smag til med ekstra sambal oelek og fiskesauce.
Steg oksefileten i 2-3 minutter på hver side, krydr med salt og peber, og lad den hvile i 5 minutter.
Snit fenniklen fint, snit æblet i tynde skiver, og snit agurkerne i fine strimler, evt. med en spiralizer.
Anret grøntsagerne på en bund af nudler, og læg tynde kødskiver ovenpå.
Hæld dressingen over salaten, og drys med masser af thaibasilikum, koriander og rucola. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk