Teriyakilaks og rødkålssalat med avocado

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Den velkendte laks får her et spændende tvist med pikant teriyakisauce, som kan købes i velassorterede supermarkeder. Den serveres med en skøn salat af sorte ris, rødkål og avocado.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog ris efter pakkens anvisningen. Skyl dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad med bagepapir i bunden.
Hæld teriyaki over, og drys med sesamfrø. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter afhængigt af tykkelsen. Laksen er færdigbagt, når fiskekødet nemt deler sig i fine flager.
Snit rødkål fint. Skyl og hak persillen fint. Bland rødkål og persille med olie og citronsaft. Krydr med salt og peber.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern.
Bland de sorte ris med rødkål og avocado. Servér rissalaten til den bagte laks.

Tip!

De smukke sorte ris indeholder en større mængde B-vitaminer, kostfibre og antioxidanter end almindelige hvide ris. Prøv dem, eller udskift med et andet fuldkornsprodukt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar