Teriyakilaks og rødkålssalat med avocado
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Den velkendte laks får her et spændende tvist med pikant teriyakisauce, som kan købes i velassorterede supermarkeder. Den serveres med en skøn salat af sorte ris, rødkål og avocado.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog ris efter pakkens anvisningen. Skyl dem med koldt vand i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfad med bagepapir i bunden.
Hæld teriyaki over, og drys med sesamfrø. Bag laksen i ovnen i 15-20 minutter afhængigt af tykkelsen. Laksen er færdigbagt, når fiskekødet nemt deler sig i fine flager.
Snit rødkål fint. Skyl og hak persillen fint. Bland rødkål og persille med olie og citronsaft. Krydr med salt og peber.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern.
Bland de sorte ris med rødkål og avocado. Servér rissalaten til den bagte laks.
Tip!
De smukke sorte ris indeholder en større mængde B-vitaminer, kostfibre og antioxidanter end almindelige hvide ris. Prøv dem, eller udskift med et andet fuldkornsprodukt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk