Teriyakilaks med sesam og dampede grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Laks marineret med teriyaki og toppet med sesam samger helt fantastisk! Her serveres retten med dampede grøntsager, og du kan også servere ris til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º.
Pil hvidløget, og hak det fint. Pres saften af limefrugten. Rør alle ingredienserne sammen.
Læg laksen på en bageplade med bagepapir, pensl den med halvdelen af teriyakimarinaden, og bag den i ovnen i 10 minutter.
Rist sesamfrøene let på en varm, tør pande.
Tag laksen ud af ovnen, hæld resten af marinaden over den, og drys med de ristede sesamfrø.
Sæt laksen tilbage i ovnen i ca. 10 minutter, til den er netop gennemstegt.
Bring en gryde med vand i kog. Skyl sukkerærterne, rens forårsløgene, og skyl og nip bønnerne.
Damp grøntsagerne i det kogende vand i 3-4 minutter, og server som tilbehør til laksen sammen med limefrugt skåret i både.
Tip!
Denne ret er god, når man skal have brugt resterne i grøntsagsskuffen. I stedet for sukkerærter, forårsløg og grønne bønner kan du fx bruge rodfrugter og porre skåret i tynde strimler. Servér evt. med kogte ris eller nudler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk