Annonce

Teriyaki stir fry med tofu

En gang i mellem skal det bare gå hurtigt med aftensmaden! Heldigvis behøver det ikke at gå ud over smagen. En stir fry med teriyaki er den perfekte ret, når det hurtigt tilberedte måltid også gerne må være sundt og virkelig velsmagende. Her er retten lavet med tofu, som får lækker umamismag af Kikkoman sojasauce og Kikkoman Teriyaki marinade, men du kan også vælge at erstatte tofu med f.eks. kylling. Lav retten på en pande eller i en wok, hvis du har sådan én, og vær opmærksom på at tilføje de forskellige ingredienser til varmen, så de ingredienser, der skal have længst tid, kommer på først.


Se her, hvor let det er:


Stir fry er en madlavningsteknik, hvor alle ingredienserne steges i en lille mængde meget varm olie, og det er en god go-to teknik, når man gerne vil have en masse grøntsager på bordet. Og her er der næsten frit valg, for der er mange lækre grøntsager, der egner sig fremragende til en stir fry, og derfor kan det også være en genial ret at ty til, når man pludselig står med diverse rester af forskellige grøntsager. Den dybe umamismag leverer Kikkoman soyasauce, og så er der serveret – i en fart! Vil du supplere den hurtige stir fry med en lækker forret, så prøv f.eks. de japanske dumplings. 

Hvis du vil være sikker på den gode smag

Kikkoman naturligt brygget sojasauce er et unikt universalkrydderi, der har sat smag på alverdens mad siden 1630. Gennem en seks måneder lang bryggeproces udvikles sojasaucens salte smag, umami og mere end 300 aromaer. Det er fundamentet for den unikke smag i alle Kikkoman saucer. Læs meget mere her.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær tofu i tern, og steg dem let gyldne på en pande i olie og soyasauce. Tag tofuen af panden.
Skræl gulerødder, og skær dem i stave. Pil og pres hvidløgsfedet. Skræl ingefæren, og hak den fint. Skær aubergine i stave. Skær broccoli i små buketter.
Steg gulerødder og aubergine sammen med hvidløg og ingefær. Steg grøntsagerne i to minutter, før broccolibuketterne tilsættes, og tofuen lægges tilbage på panden.
Tilsæt teriyakisauce og bouillon, og lad det koge ind i 3-4 minutter. Smag til med soyasauce.
Anret med frisk koriander, og servér retten med dampede ris.

Tip!

Hvis du ikke har Sake, kan du som erstatning bruge en tør hvidvin.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
25. september 2020 af Annonce.

Foto: Annonce

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar