Teriyaki-kylling

23. maj 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Teriyakisauce er en klassisk smagsgiver i det asiatiske køkken. I retten her får kødet masser af smag og en karamelliseret overflade, fordi saucen bruges til både marinade og til at stege i.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kyllingefileterne i tern, og læg dem i en frysepose. Bland olie, teriyakisauce, presset hvidløg og revet ingefær.
Hæld det i posen, og massér blandingen godt ind i kyllingekødet. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. 30 minutter.
Snit forårsløg tyndt. Skær peberfrugter, aspargesbroccoli og evt. shiitake i mundrette stykker.
Læg kyllingekød og den marinade, der hænger ved (gem resten),i en meget varm wok eller på en sauterpande, og brun kødet.
Vend grøntsagerne i, sammen med resten af marinaden, og varm retten igennem i 5-7 minutter. Smag til med sojasauce og limesaft.
Servér med kogte ris, og pynt med persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar