Teriyaki-kylling
23. maj 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Teriyakisauce er en klassisk smagsgiver i det asiatiske køkken. I retten her får kødet masser af smag og en karamelliseret overflade, fordi saucen bruges til både marinade og til at stege i.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingefileterne i tern, og læg dem i en frysepose. Bland olie, teriyakisauce, presset hvidløg og revet ingefær.
Hæld det i posen, og massér blandingen godt ind i kyllingekødet. Lad kødet marinere i køleskabet i ca. 30 minutter.
Snit forårsløg tyndt. Skær peberfrugter, aspargesbroccoli og evt. shiitake i mundrette stykker.
Læg kyllingekød og den marinade, der hænger ved (gem resten),i en meget varm wok eller på en sauterpande, og brun kødet.
Vend grøntsagerne i, sammen med resten af marinaden, og varm retten igennem i 5-7 minutter. Smag til med sojasauce og limesaft.
Servér med kogte ris, og pynt med persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk