Tepache

22. oktober 2021 af .

Foto: columbus leth

Tepache er en fermenteret ananas-drik med 2-3 procent alkohol – kun for voksne.

Bemærk
Trækketid: 1-3 dage

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld vand og sukker i en stor gryde, og giv det et opkog, til sukkeret er opløst.
Skær toppen af ananassen, og kassér den. Skyl ananassen grundigt. Skær skrællen af, og læg den i gryden med sukkervandet.
Skær ananaskødet i mindre stykker, og hæld dem i sukkervandet sammen med den træede midte, nelliker og kanelstænger.
Hæld blandingen i et fermenteringsglas eller en stor beholder (ikke metal),og læg et klæde over, så der kan komme ilt til. Lad blandingen stå og fermentere ved stuetemperatur i 1-3 dage. Den er klar, når der er let skum på toppen og små bobler. Smag løbende på blandingen – den skal være let syrlig.
Sigt ananas og krydderier fra, og sæt saften på køl til servering.
Smag evt. tepachen til med lidt sukker, og fortynd den evt. med lidt vand. Servér med masser af isterninger.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar