Teboller med æble og kardemomme

Giv de klassiske teboller et saftigt indspark med revet æble. Sammen med kardemomme giver æble bollerne den skønneste smag.

Teboller med æble og kardemomme
0-30 min.

(1)

13. december 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

stk.
smør
50 g
skummetmælk
2 dl
gær
25 g
æbler
150 g
salt
1 tsk.
stødt kardemomme
2 tsk.
rørsukker
2 tsk.
hvedemel
400 g
æg til pensling
1
rørsukker
1 spsk.
kardemommefrø
½ tsk.

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og rør gæren i.
Riv æble. Rør revet æble, salt, kardemomme og rørsukker i blandingen.
Rør mel i lidt ad gangen, og rør eller ælt dejen godt sammen. Den skal være blød og lidt klistret. Lad dejen hvile i 45 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen med skeer, så du får 10 boller. Pensl med æg, og drys med en blanding af sukker og kardemomme.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bag dem ved 200° i ca. 15 minutter. Nyd dem lune og friskbagte, eller frys dem ned til senere brug.

Tip!

Har du gulerødder i bunden af køleskabet, der bare venter på at blive brugt? Prøv at bytte 50-100 g æble ud med revet gulerod.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'