Teboller med æble og kardemomme

13. december 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Giv de klassiske teboller et saftigt indspark med revet æble. Sammen med kardemomme giver æble bollerne den skønneste smag.

Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og rør gæren i.
Riv æble. Rør revet æble, salt, kardemomme og rørsukker i blandingen.
Rør mel i lidt ad gangen, og rør eller ælt dejen godt sammen. Den skal være blød og lidt klistret. Lad dejen hvile i 45 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen med skeer, så du får 10 boller. Pensl med æg, og drys med en blanding af sukker og kardemomme.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bag dem ved 200° i ca. 15 minutter. Nyd dem lune og friskbagte, eller frys dem ned til senere brug.

Tip!

Har du gulerødder i bunden af køleskabet, der bare venter på at blive brugt? Prøv at bytte 50-100 g æble ud med revet gulerod.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar