Teboller med æble og kardemomme
13. december 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Giv de klassiske teboller et saftigt indspark med revet æble. Sammen med kardemomme giver æble bollerne den skønneste smag.
Bemærk
Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og rør gæren i.
Riv æble. Rør revet æble, salt, kardemomme og rørsukker i blandingen.
Rør mel i lidt ad gangen, og rør eller ælt dejen godt sammen. Den skal være blød og lidt klistret. Lad dejen hvile i 45 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen med skeer, så du får 10 boller. Pensl med æg, og drys med en blanding af sukker og kardemomme.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bag dem ved 200° i ca. 15 minutter. Nyd dem lune og friskbagte, eller frys dem ned til senere brug.
Tip!
Har du gulerødder i bunden af køleskabet, der bare venter på at blive brugt? Prøv at bytte 50-100 g æble ud med revet gulerod.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk