Teboller med æble og kardemomme
Giv de klassiske teboller et saftigt indspark med revet æble. Sammen med kardemomme giver æble bollerne den skønneste smag.

0-30 min.
(1)
13. december 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Hævetid i alt: 1 time og 15 minutter.
Ingredienser
stk.
- smør
- 50 g
- skummetmælk
- 2 dl
- gær
- 25 g
- æbler
- 150 g
- salt
- 1 tsk.
- stødt kardemomme
- 2 tsk.
- rørsukker
- 2 tsk.
- hvedemel
- 400 g
- æg til pensling
- 1
- rørsukker
- 1 spsk.
- kardemommefrø
- ½ tsk.
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og rør gæren i.
Riv æble. Rør revet æble, salt, kardemomme og rørsukker i blandingen.
Rør mel i lidt ad gangen, og rør eller ælt dejen godt sammen. Den skal være blød og lidt klistret. Lad dejen hvile i 45 minutter.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og sæt dejen med skeer, så du får 10 boller. Pensl med æg, og drys med en blanding af sukker og kardemomme.
Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bag dem ved 200° i ca. 15 minutter. Nyd dem lune og friskbagte, eller frys dem ned til senere brug.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner