Teboller

6. oktober 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Bløde og søde boller til fødselsdagen, søndagsmorgenmaden eller bare med en dampende varm kop eftermiddagskaffe eller -te.

Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: ca. 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Lun vand og mælk, og hæld det i en skål, når det er lillefingervarmt. Opløs gøren i væsken. Rør sukker og let sammenpiskede æg i.
Smelt smør. Lad det afkøle let, og bland det i dejen sammen med salt og ca. ⅔ af hvedemelet.
Ælt resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er smidig og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve lunt i 1½ time.
Form 18 boller, og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Pensl bollerne med en blanding af sødmælk og æggeblomme, og bag dem gyldne én plade ad gangen i 16-18 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar