Teboller
6. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Bløde og søde boller til fødselsdagen, søndagsmorgenmaden eller bare med en dampende varm kop eftermiddagskaffe eller -te.
Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: ca. 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Lun vand og mælk, og hæld det i en skål, når det er lillefingervarmt. Opløs gøren i væsken. Rør sukker og let sammenpiskede æg i.
Smelt smør. Lad det afkøle let, og bland det i dejen sammen med salt og ca. ⅔ af hvedemelet.
Ælt resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er smidig og slipper skålens kanter. Lad dejen hæve lunt i 1½ time.
Form 18 boller, og fordel dem på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 180°. Pensl bollerne med en blanding af sødmælk og æggeblomme, og bag dem gyldne én plade ad gangen i 16-18 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk