Tebolledame
17. marts 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Orker du ikke at invitere på både boller og kagemand, så slå de to ting sammen, og bag søde teboller, som formes til en person og pyntes med glasur og slik.
Bemærk
Hæve- og bagetid i alt: 1½ time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gær i en stor skål. Bland sukker og salt i. Opvarm mælken til den er lillefingerlun, og hæld den i skålen.
Pisk æggene let, bland dem med A38, og rør det i dejen sammen med halvdelen af hvedemelet. Ælt dejen godt sammen, og bland det bløde smør i.
Ælt resten af melet i dejen, til den er glat og slipper skålens kanter. Lad den efterhæve et lunt sted i ca. 45 minutter. Slå dejen ned og form ca. 22 boller.
Læg bagepapir på to bageplader, og stil bollerne med ca. 1 cm's mellemrum. Form en torso eller en kjole, sæt 2 boller nederst som fødder på den ene plade, og lav arme af 2x2 boller ved siden af hinanden og hoved af 5 boller på den anden plade.
Lad bollerne efterhæve i 30 minutter, og varm ovnen op til 180° varmluft. Bag bollerne i ca. 20 minutter.
Læg bollerne, så de former en person. Bland flormelis med varmt vand, til konsistensen er glat og tilpas tyk. Overtræk bollerne, så glasuren både dekorerer og limer de forskellige dele sammen. Pynt med slik.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk