Tatar med fritter og grøn salat

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Tatar er en delikatesse, der nemt kan serveres for dine gæster. Servér med fritter og grøn salat, og du har et fuldendt måltid.

Bemærk
Sørg for at bruge helt friskt okseinderlår fra slagteren til denne rørte tatar.

Ingredienser

Udstyr

fire kaffefiltre
fire glas
evt. et sukkertermometer

Sådan gør du

Læg kødet i en skål. Hak estragon (gem lidt til pynt),og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det sammen til en ensartet konsistens. Sæt kødet på køl, til det skal bruges.
Skræl kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke stave. Skyl og tør dem.
Opvarm olien til 130° i en tykbundet gryde. Brug evt. et sukkertermometer til at tjekke temperaturen. Fritér kartofler lidt ad gangen i 6-7 minutter. Læg dem herefter på fedtsugende papir. Gentag, til der ikke er flere.
Lad kartoflerne hvile i 30 minutter. Opvarm herefter olien til 190°.
Fritér kartoflerne lidt ad gangen i 2-3 minutter, til de får en gylden farve og bliver sprøde. Læg dem på fedtsugende papir. Drys med salt. Sæt kaffefiltrene i glassene, og anret fritterne heri.
Skyl salaten, og dup den tør. Vend den med lidt olie og balsamico.
Læg den rørte tatar på tallerkenerne, og bank den fladt ud. Pynt med estragon, og krydr med salt og friskkværnet peber. Servér med fritter og grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar