Tatar med bagte æggeblommer og ristede løg
26. juni 2020
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Martin Tanggaard
De farverige æggeblommer bages ved lav varme i ovnen, så de bevarer deres fine udseende og cremede konsistens. Servér til tataren, så du får den helt rigtige umamismag.
Ingredienser
Udstyr
4 ramekiner
Sådan gør du
Tænd ovnen på 65°. Fordel æggeblommerne i hver sin ramekin. Hæld olie henover, så æggeblommerne dækkes helt.
Bag æggeblommerne i ovnen i 1 time.
Pil løg, halvér det, og skær det i skiver. Pil dem fra hinanden, så du får halve løgringe.
Varm en pande med olie op, og steg løgene, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på fedtsugende papir.
Form tatarkødet til 4 kugler, og tryk dem flade – brug evt. en udstikkerform til at forme dem. Krydr med salt og peber.
Anret tataren på tallerkner eller i skåle. Pynt med små klatter af mayo, ristede løg og plukket karse.
Servér med de bagte æggeblommer og evt. rugbrød.
Tip!
De bagte æggeblommer kan laves i god tid. Lad dem blive i skålene med olien, indtil du skal bruge dem, så de ikke tørrer ud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk