Tatar med æggeblomme, porre og bagte søde kartofler
21. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Giv dig selv en rå oplevelse med tatar, æggeblomme og dampet porre.
Ingredienser
Sådan gør du
Del kødet i mindre portioner, og sæt det til side.
Rens porrerne, og skær 6 cm af hver top. Gem den faste, hvide del af porren til senere. Bred bladene ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem helt sorte og tørre i en 200° varm ovn. Det tager ca. 25 minutter. Køl dem af, og knus bladene til pulver.
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt, peber og timian. Gem lidt timian til pynt. Bag kartoflerne møre i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
Rør mayonnaise med sennep.
Skær porrerne igennem på langs, kog dem i letsaltet vand i 3 minutter, og afdryp dem godt.
Anret små portioner tatar på tallerkener med 1 æggeblomme ovenpå og 2 stykker porre ved siden af, og drys med brændt porre.
Servér med søde kartofler og grov mayo til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk