Tartiflette med pastinak og bacon

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Tartiflette er en slags kartoffelgratin, hvor man lægger lag på lag af kartofler og ost – her er retten peppet og med pastinak og bacon, som kun gør den endnu bedre!

Ingredienser

Sådan gør du

Skær pastinakker og kartofler i skiver, og blanchér dem i en gryde med kogende vand i 3-4 minutter. Hæld det hele i et dørslag.
Skær bacon i terninger, og steg den sprød på en pande. Lad baconterningerne dryppe af på fedtsugende papir.
Pil løg og hvidløg, og skær dem i små terninger. Smelt smørret på panden, og svits løg og hvidløg, til de er klare.
Tilsæt hvidvin, og krydr med salt og peber. Kog lidt ind i nogle minutter, og tilsæt derefter fløden.
Smør ét eller flere ovnfaste fade. Skær rødkitost i skiver. Læg et lag af pastinakker og kartofler efterfulgt af baconterninger, løgblanding og rødkitost. Slut af med revet emmentaler.
Sæt fadet i en 200° varm ovn i ca. 30 minutter. Retten er færdig, når overfladen er boblende, gylden og sprød.

Tip!

Brug f.eks. flere små ildfaste fade til denne ret, det ser dekorativt og indbydende ud.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar