Tarteletter med rejer og stuvet grønt
15. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En forårsfin version af de klassiske tarteletter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mel under omrøring. Lad det stege i ca. 2 minutter, uden at det tager farve. Tilsæt den varme hønsebouillon ad et par omgange, og kog saucen op under konstant piskning, så der ikke dannes klumper. Lad saucen småkoge i 5 minutter.
Rør æggeblomme og fløde sammen i en skål, og pisk det i saucen. Lad saucen småkoge i 2-3 minutter, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær dem i mindre stykker. Skyl og snit spidskålen fint. Tag ærterne ud af fryseren.
Vend alle grøntsagerne rundt i saucen, og lad dem koge med i ca. 3 minutter – grøntsagerne skal stadig være sprødmøre.
Lun tarteletterne i ovnen. Anret tarteletterne på et fad. Fyld dem med stuvet grønt, og top med afdryppede rejer og plukket dild. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske tarteletter med kylling