Tarteletter med kylling, ærter og asparges

Sprøde tarteletter fyldt til randen med smagfuld kylling og asparges i en lækker cremet sauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog kyllingefileterne i en gryde med hønsebouillon, salt og laurbærblade i ca. 15 minutter. Tag kødet op af gryden, og gem kogevandet. Brug gafler til at plukke kødet i strimler. Si bouillonen, og gem halvdelen til saucen.
Hæld det meste af vandet fra aspargessnitterne i en skål, og kassér resten.
Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste ende af. Skær aspargesene i små stykker. Overhæld dem med kogende vand i en skål, og lad dem trække i 5 minutter. Afdryp.
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt bouillonen, du siede før, lidt ad gangen under konstant piskning. Tilsæt væsken fra dåsen med aspargessnitterne, og tilsæt derefter sødmælk lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen igennem i 2-3 minutter.
Varm kyllingekød, ærter samt hvide og grønne asparges godt igennem i saucen. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Varm ovnen op til 200°. Lun tarteletterne i ovnen i 5 minutter. Anret tarteletterne på et fad, og fyld dem med kyllinge-asparges-saucen. Pynt med plukket kørvel og evt. skovsyre, og servér straks.

Tip!

I stedet for at bruge friske grønne asparges kan du øge mængden af hvide aspargessnitter. Derved kan du springe trin 3 over i opskriften.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar