Tarteletter med kylling, ærter og asparges

22. august 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Sprøde tarteletter fyldt til randen med smagfuld kylling og asparges i en lækker cremet sauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog kyllingefileterne i en gryde med hønsebouillon, salt og laurbærblade i ca. 15 minutter. Tag kødet op af gryden, og gem kogevandet. Brug gafler til at plukke kødet i strimler. Si bouillonen, og gem halvdelen til saucen.
Hæld det meste af vandet fra aspargessnitterne i en skål, og kassér resten.
Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste ende af. Skær aspargesene i små stykker. Overhæld dem med kogende vand i en skål, og lad dem trække i 5 minutter. Afdryp.
Smelt smørret i en gryde, og pisk melet i. Tilsæt bouillonen, du siede før, lidt ad gangen under konstant piskning. Tilsæt væsken fra dåsen med aspargessnitterne, og tilsæt derefter sødmælk lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen igennem i 2-3 minutter.
Varm kyllingekød, ærter samt hvide og grønne asparges godt igennem i saucen. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Varm ovnen op til 200°. Lun tarteletterne i ovnen i 5 minutter. Anret tarteletterne på et fad, og fyld dem med kyllinge-asparges-saucen. Pynt med plukket kørvel og evt. skovsyre, og servér straks.

Tip!

I stedet for at bruge friske grønne asparges kan du øge mængden af hvide aspargessnitter. Derved kan du springe trin 3 over i opskriften.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du de bedste tarteletter

Sprøde tarteletter med cremet fyld hører til på både påske- og julebuffeten. Måske laver din mor eller mormor de bedste, men du kan nemt lære at lave nogle, der er lige så gode og fyldt med kærlighed!

Høns i asparges med hel kylling

I denne nemme opskrift på tarteletter laves fyldet af kyllingebrystfileter, der koges i hønsebouillon, så du slipper for besværet med at pille en hel kylling – du slipper også for at koge grøntsager, da bouillonen giver smagen.

Smagen bliver den samme, uanset om du bruger brystfileter eller en hel kylling, men ønsker du alligevel at koge en hel kylling, kan du sagtens det. Læg den hele kylling i en gryde med grøntsager (f.eks. porre, løg, hvidløg, gulerødder og/eller knoldselleri) og dæk med vand. Lad kyllingen koge i 45-60 minutter. Kyllingen er færdig, når låret nemt kan rives af. 

Overskydende bouillon

Den bouillon eller vand, som kyllingen har kogt i, kan bruges til andre retter, så hæld det endelig ikke ud i vasken. Noget af væksen bruges til saucen i trin 4, men den resterende væske kan du fryse ned eller bruge med det samme. Her kan du se, hvad du kan bruge bouillonen til:

  • Kylling i karry
  • Congee med kylling
  • Kyllingeboller i karry
  • Tikka masala
  • Suppe
  • Risotto
  • Coq au vin
  • Curry
  • Frikassé
  • Paella
  • Dahl
  • Rispilaf
  • Gryderetter
  • Pastaretter
  • Saucer

Du kan finde opskrifter ved at søge her på siden. Følg linket her for at se alle opskrifter med hønsebouillon!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar