Tarteletter med høns i asparges
Foto: Columbus Leth
Sprøde tarteletter fyldt til randen med smagfuld kylling og asparges i en lækker cremet sauce.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du de bedste tarteletter
Sprøde tarteletter med cremet fyld hører til på både påske- og julefrokostbordet. Måske laver din mor eller mormor de bedste tarteletter med høns i asparges, men du kan nemt lære at lave nogle, der er lige så gode og fyldt med kærlighed!
Høns i asparges med hel kylling
I denne nemme opskrift på tarteletter laves fyldet af kyllingebrystfileter, der koges i hønsebouillon, så du slipper for besværet med at pille en hel kylling – du slipper også for at koge grøntsager, da bouillonen giver smagen.
Smagen bliver den samme, uanset om du bruger brystfileter eller en hel kylling, men ønsker du alligevel at koge en hel kylling, kan du sagtens det. Læg den hele kylling i en gryde med grøntsager (f.eks. porre, løg, hvidløg, gulerødder og/eller knoldselleri) og dæk med vand. Lad kyllingen koge i 45-60 minutter. Kyllingen er færdig, når låret nemt kan rives af.
Overskydende bouillon
Den bouillon eller vand, som kyllingen har kogt i, kan bruges til andre retter, så hæld det endelig ikke ud i vasken. Noget af væksen bruges til saucen i trin 4, men den resterende væske kan du fryse ned eller bruge med det samme. Her kan du se, hvad du kan bruge bouillonen til:
- Kylling i karry
- Congee med kylling
- Kyllingeboller i karry
- Tikka masala
- Suppe
- Risotto
- Coq au vin
- Curry
- Frikassé
- Paella
- Dahl
- Rispilaf
- Gryderetter
- Pastaretter
- Saucer
Du kan finde opskrifter ved at søge her på siden. Find alle opskrifter med hønsebouillon her!
Forslag til fyld i tarteletter
Traditionelt serveres tarteletter med høns og hvide asparges i cremet sauce, men den lille sprøde skål kan rumme mange andre gode sager. Variér evt. tarteletfyldet efter sæson, og brug grønne asparges og friske ærter om foråret og f.eks. svampe og hvide asparges om efteråret. Du kan også skifte kyllingekødet ud med andre alternativer, f.eks.
- Rejer, grønne asparges og dild
- Laksemousse, ærter og grønne asparges
- Gulerødder, ærter og skinke i tern
- Kammuslinger, rejer og dild