Tarte tatin med skalotteløg

Den franske tarte tatin kommer normalt i en sød udgave. Denne er dog med løg og timian, der giver en god salt smag, så tærten fx kan bruges som tilbehør.

Tarte tatin med skalotteløg
0-30 min.

(0)

7. september 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
skalotteløg
600 g
smør til stegning
50 g
akaciehonning
4 spsk.
balsamicoeddike
4 spsk.
frisk timian
3 stilke
butterdej
200 g
hvedemel til udrulning

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200°. Pil løgene, og skær dem i halve. Smelt smørret i en stor pande, som også kan gå i ovnen.
Steg løgene med skærefladen opad ved medium varme i ca. 5 minutter, til de lige er begyndt at brune og blive lidt møre.
Tilsæt honning, balsamico og blade fra timiankvistene, og steg videre i 4-6 minutter, til løgene er fint glaserede og brune. Hold godt øje med væsken, så det ikke brænder på.
Rul butterdejen ud på et meldrysset bord i en cirkel, der er lidt større end selve panden.
Prik den godt med en gaffel, og læg den over løgene i panden. Tryk overskydende dej ned langs siderne.
Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til butterdejen er hævet godt op og har taget farve. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i 5 minutter.
Dæk panden med en stor tallerken eller et fad, og vend forsigtigt det hele på hovedet i en rolig, men hurtig bevægelse, så tærten ender på tallerkenen med butterdejen nederst.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'