Tarte tatin med skalotteløg
7. september 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Den franske tarte tatin kommer normalt i en sød udgave. Denne er dog med løg og timian, der giver en god salt smag, så tærten fx kan bruges som tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 200°. Pil løgene, og skær dem i halve. Smelt smørret i en stor pande, som også kan gå i ovnen.
Steg løgene med skærefladen opad ved medium varme i ca. 5 minutter, til de lige er begyndt at brune og blive lidt møre.
Tilsæt honning, balsamico og blade fra timiankvistene, og steg videre i 4-6 minutter, til løgene er fint glaserede og brune. Hold godt øje med væsken, så det ikke brænder på.
Rul butterdejen ud på et meldrysset bord i en cirkel, der er lidt større end selve panden.
Prik den godt med en gaffel, og læg den over løgene i panden. Tryk overskydende dej ned langs siderne.
Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til butterdejen er hævet godt op og har taget farve. Tag tærten ud af ovnen, og lad den afkøle i 5 minutter.
Dæk panden med en stor tallerken eller et fad, og vend forsigtigt det hele på hovedet i en rolig, men hurtig bevægelse, så tærten ender på tallerkenen med butterdejen nederst.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk