Tarte tatin med rødbede og peberrod
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Rødbedernes søde, karakteristiske smag får klædeligt selskab af den varme og stærke peberrod. Prøv en anden gang med lidt frisk ingefær eller chili.
Bemærk
Brug gode grydelapper, når panden har været i ovnen. Håndtaget er brændende varmt.
Ingredienser
Udstyr
en pande, som kan tåle at komme i ovnen
Sådan gør du
Kog rødbederne i ca. 35 minutter, til de er møre. Overhæld dem med koldt vand, så skindet sprækker. Fjern skindet.
Halvér rødbederne, eller skær dem i tykke skiver, hvis de er meget store.
Tænd ovnen på 180°. Hæld sukker og vand i en pande, som kan tåle at komme i ovnen, og kog det til en lys karamel.
Tilsæt smør, balsamico, lidt salt og masser af friskkværnet peber. Vend rødbederne i, og lad dem simre i karamellen i ca. 2 minutter.
Prik huller i butterdejen med en gaffel, og læg dejen over rødbederne. Skub kanten af dejen ned langs indersiden af panden.
Sæt panden i ovnen, og bag tærten i 15-17 minutter, til dejen er gylden og puffet op. Lad tærten køle af i 10 minutter.
Læg en stor tallerken eller et fad, som er større i omkreds end selve panden, hen over panden. Hold fast i tallerkenen med den ene hånd og i panden med den anden, og vend, så panden er øverst med bunden i vejret, og tærten falder ud på tallerkenen.
Rør peberrod sammen med cremefraiche, og fordel det over den lune tarte tatin lige før servering. Pynt med kørvel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk