Tarte tatin med rabarber, rosmarin og vaniljeis

1. juni 2018 af .

Foto: Lea Kaae Hansen

Den franske lækkerbisken af en upside down-kage er her bagt med friskt og sødt rabarberfyld.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Rens rabarberne. Find en pande, som kan tåle at komme i ovnen. Skær rabarberne til i længden, så de passer ned i bunden af panden. Læg dem til side.
Smelt rørsukker på panden ved svag varme. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt honning, rosmarin, vaniljekorn og smør, og lad blandingen bruse op.
Tag panden af varmen, og læg rabarberne ned i sukkermassen, til panden er dækket – pas på, sukkermassen er meget varm! Sigt majsstivelsen henover.
Skær butterdejen til, så den passer til panden, og læg den oven på rabarberne. Tryk den forsigtigt ned langs pandens indvendige kant, og bag tærten i 15-20 minutter i ovnen, til dejen er sprød og gylden.
Lad tærten hvile i 5-10 minutter, og vend den herefter ud på et fad, så butterdejen ligger i bunden, og rabarberne ligger øverst. Brug en paletkniv, hvis rabarberne hænger fast i panden. Servér tærten lun med flødeskum eller rørt vaniljeis.

Tip!

Har du ikke en pande, der kan tåle at komme i ovnen? Så kan du smelte ingredienserne i en almindelig pande og samle tærten med rabarber og butterdej i et ovnfast fad og bage den færdig i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar