Tarte tatin med pære og stjerneanis

26. juni 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Den klassiske tarte tatin er tilberedt med æbler, men her er de skiftet ud med pærer og tilsat et strejf stjerneanis.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Varm sukker og vand ved middel varme i en pande, som kan gå i ovnen, til sukkeret er smeltet og har fået farve som mørk karamel.
Tilsæt smør, stjerneanis og strimler af citronskal. Skru ned for varmen, og lad det samle sig.
Skræl og halvér pærerne. Lad dem simre i karamellen i 5 minutter. Læg butterdej over. Fold overskydende butterdej ned i siden.
Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter, til butterdejen er gylden. Vend den ud på et skærebræt, så pærerne ligger øverst, og servér straks med cremefraiche eller flødeskum til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar