Tarte tatin med blommer og cremefraiche
26. september 2022
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Den klassiske tarte tatin med æbler får hård konkurrence af denne version med blommer. Saftig, sød og karamelliseret.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl blommerne, og fjern stenene.
Smelt sukkeret på en pande, til det bliver gyldent (panden skal kunne tåle en tur i ovnen). Tilsæt smør og vanilje, og rør rundt, til smørret er smeltet i karamelmassen.
Læg blommerne på panden med skærefladen nedad, og lad dem karamellisere i 3-4 minutter.
Læg butterdejen oven på blommerne på panden. Fold dejen ned omkring kanten, så blommerne er pakket godt ind.
Sæt panden i ovnen, og bag tærten i ca. 20 minutter, til butterdejen er gennembagt og gylden.
Vend tærten ud på et fad, og servér den med en skefuld cremefraiche eller vaniljeis.
Tip!
Drys evt. blommerne med lidt kanel eller kardemomme, inden du lægger butterdejen henover.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk