Tarte tatin med blommer og cremefraiche
Den klassiske tarte tatin med æbler får hård konkurrence af denne version med blommer. Saftig, sød og karamelliseret.

0-30 min.
(0)
26. september 2022 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
Tarte tartin
- store blommer
- 6
- sukker
- 125 g
- smør
- 75 g
- vaniljesukker eller kornene af ½ vaniljestang
- 1 tsk.
- butterdej (1 rulle)
- 200 g
Til servering
- cremefraiche 18 % eller vaniljeis
- 2 dl
Sådan gør du
Tarte tartin
Tænd ovnen på 200°. Skyl blommerne, og fjern stenene.
Smelt sukkeret på en pande, til det bliver gyldent (panden skal kunne tåle en tur i ovnen). Tilsæt smør og vanilje, og rør rundt, til smørret er smeltet i karamelmassen.
Læg blommerne på panden med skærefladen nedad, og lad dem karamellisere i 3-4 minutter.
Læg butterdejen oven på blommerne på panden. Fold dejen ned omkring kanten, så blommerne er pakket godt ind.
Sæt panden i ovnen, og bag tærten i ca. 20 minutter, til butterdejen er gennembagt og gylden.
Servering
Vend tærten ud på et fad, og servér den med en skefuld cremefraiche eller vaniljeis.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner