Tarte tatin med blommer og cremefraiche

Den klassiske tarte tatin med æbler får hård konkurrence af denne version med blommer. Saftig, sød og karamelliseret.

Tarte tatin med blommer og cremefraiche
0-30 min.

(0)

26. september 2022 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth

Ingredienser

personer

Tarte tartin

store blommer
6
sukker
125 g
smør
75 g
vaniljesukker eller kornene af ½ vaniljestang
1 tsk.
butterdej (1 rulle)
200 g

Til servering

cremefraiche 18 % eller vaniljeis
2 dl

Sådan gør du

Tarte tartin

Tænd ovnen på 200°. Skyl blommerne, og fjern stenene.
Smelt sukkeret på en pande, til det bliver gyldent (panden skal kunne tåle en tur i ovnen). Tilsæt smør og vanilje, og rør rundt, til smørret er smeltet i karamelmassen.
Læg blommerne på panden med skærefladen nedad, og lad dem karamellisere i 3-4 minutter.
Læg butterdejen oven på blommerne på panden. Fold dejen ned omkring kanten, så blommerne er pakket godt ind.
Sæt panden i ovnen, og bag tærten i ca. 20 minutter, til butterdejen er gennembagt og gylden.

Servering

Vend tærten ud på et fad, og servér den med en skefuld cremefraiche eller vaniljeis.

Tip!

Drys evt. blommerne med lidt kanel eller kardemomme, inden du lægger butterdejen henover.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'