Tarte tatin med blommer
8. december 2020
af
Skovdal Nordic.
Foto: Skovdal Nordic
Den klassiske tarte tatin laves med æbler, men her er der brugt blommer i stedet. Resultatet er absolut ikke dårligere!
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland 2 spsk. sukker og citronsaft, og tilsæt vaniljekorn. Skyl blommerne, og skær dem i både.
Smelt smør og sukker på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til sukkeret er gyldent. Tilsæt citronblandingen, timianblade og blommer. Skru ned for varmen. Lad det stå ved svag varme i 30 minutter, og rør i det en gang imellem.
Tænd ovnen på 200°. Læg butterdej over fyldet på panden, og pres kanterne ind langs kanten af panden. Lav et snit i dejen 2-3 steder, så dampen kan komme ud.
Sæt panden i ovnen, og bag tærten i ca. 25 minutter. Tag panden ud, og løsn tærten let i kanten.
Læg et spækbræt eller et fad over panden, og vend tærten ud, så blommerne vender opad. Servér med cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk