Tarte tatin med æbler og flødeskum

17. november 2020 af .

Foto: Jakob Helbig

Tarte tatin er en klassisk fransk tærte, som bages på hovedet – men det er ikke så besværligt, som det lyder!

Bemærk
Ovntid: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl æblerne, og skær dem i halve. Læg ½ æble til side, og skær resten i kvarte. Vend dem i appelsinsaft.
Smelt sukkeret i en solid pande, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt smørret, når sukkeret begynder at karamellisere. Lad det småkoge til en karamelagtig konsistens.
Læg det halve æble i midten af panden med skærefladen opad. Fordel resten af æblestykkerne udenom, pres dem godt sammen. Lad æblerne småstege, til de har opsuget lidt af karamellen. Tag panden af varmen.
Tænd ovnen på 200º. Rul butterdejen ud til en cirkel, der er lidt større end panden. Læg dejen hen over panden. Pres kanterne godt ned om æblerne. Sæt panden i ovnen i 25-30 minutter, til tærtebunden er gylden og sprød.
Lad tærten afkøle i 10-15 minutter. Vend den ud på et fad, så æblerne vender opad. Server med flødeskum.

Tip!

Har du ikke en pande, som kan tåle at komme i ovnen? Så fordeler du bare de karamelliserede æbler i bunden af et ovnfast tærtefad, lægger butterdejen over som et låg og sætter tærtefadet i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar