Tarte tatin med æble og karamel
3. maj 2021
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Tarte tatin er det franske ord for denne lækre karamelliserede æblekage, der er ekstra populær i Frankrig. Kagen bages i en pande og vendes derefter over på en tallerken.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend mel, salt, flormelis og smør i en blender.
Tilsæt æg, og blend dejen sammen. Saml dejen i en kugle, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg dejen på køl.
Tænd ovnen på 200°. Smelt langsomt sukker på en pande, til det bliver til gylden karamel.
Tilsæt smør på panden, og rør rundt med en træske.
Hæld karamellen på en ovnfast pande, ca. 21 cm i diameter.
Skyl æblerne, og fjern kernehusene. Skær æblerne i 1 cm tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
Fordel æblerne jævnt over hele pandefladen. Drys mandelflager over æblerne.
Rul dejen ud i en cirkel i samme størrelse som panden. Læg forsigtigt dejen over æblerne, og tryk den godt ned langs kanten.
Bag panden i ovnen i ca. 25 minutter. Vend straks tærten ud på et serveringsfad.
Tip!
Vil du variere kagen, kan du hakke en stilk rosmarin og tilberede sammen med æblerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk