Tarte flambée med løg, spidskål og bacon
13. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Tarte flambée stammer oprindeligt fra Alsace og er i virkeligheden slet ikke en tærte, men en tynd pizza.
Bemærk
Hævetid: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en røreskål. Tilsæt vand, og rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt sukker og olie, og rør rundt. Tilsæt mel og salt, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig.
Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl spidskålen, og hak den fint. Skær bacon i strimler.
Steg løg og spidskål i olie på en stor pande ved middel varme i 2-3 minutter, til de bliver blanke og falder let sammen. Tag panden af varmen.
Tænd ovnen på 250° varmluft. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og rul den tyndt ud til 2 firkantede/runde tærtebunde.
Smør dejen med et tyndt lag cremefraiche, og drys med mozzarella. Fordel løg, spidskål og bacon på bundene, og krydr med timian, salt og peber.
Bag tærterne i ovnen samtidig i ca. 10 minutter, til de er gennembagte. Top med friskhakket persille, og servér straks.
Tip!
Skift evt. tørret timian ud med tørret eller frisk rosmarin.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk