Tarte flambée med kartoffel, bacon og urter
3. juni 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Den franske pizza er så nem at lave med ganske få ingredienser, og alligevel er den fuld af velsmag og knas og giver dig lyst til mere.
Bemærk
Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt og olie, og rør fuldkornsmel og hvedemel i lidt ad gangen. <br />
Ælt dejen godt igennem, læg den i en skål, og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve lunt ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225°. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en stor pizzabund, og læg den på en bageplade med bagepapir.
Rør flødeost og cremefraiche sammen i en skål, og smør det på pizzabunden.
Skræl og skær kartoflerne i meget tynde skiver. Skyl dem godt i koldt vand, og dryp af. Pil og skær løg i tynde ringe. Fordel kartoffelskiver og løgringe på pizzabundene. Drys med revet ost og bacontern.
Krydr pizzaen med frisk timian, og bag den nederst i ovnen i ca. 20 minutter, til den er sprød og gylden.<br />
Drys evt. den færdige pizza med ekstra timian, skær den i passende stykker, og nyd den, mens den er varm.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på klassisk flammkuchen
Powered by Froala Editor