Tarte flambée
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Navnet antyder, at der er tale om en tærte, men faktisk er en tarte flambée en fransk pizza med en papirtynd bund toppet med fed cremefraiche, søde løg og saltet bacon.
Bemærk
Hævetid: 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gær ud i vandet i en skål. Tilsæt sukker, salt og det meste af melet, og ælt dejen grundigt sammen i en røremaskine eller med hænderne, til den er glat og smidig.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Skær bacon i smalle tern. Pil løgene, skær dem i halve, og snit dem i tynde skiver.
Del dejen i lige store stykker, og rul dem meget tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord til store rektangler.
Varm ovnen op til 250°. Læg pizzabundene på hver sin bageplade beklædt med bagepapir. Smør dem med cremefraiche i et jævnt lag, drys med mozzarella, og krydr med muskatnød. Fordel løgskiver og bacon på pizzaerne, og krydr let med salt og peber.
Bag pizzaerne i ovnen i 8-10 minutter, til bunden er gennembagt, og baconternene er sprøde.
Top de varme pizzaer med frisk timian, og servér evt. sammen med en blandet salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækker opskrift på flammkuchen
Powered by Froala Editor