Taramasalata – græsk torskerognsdip
26. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Taramasalata er en dip lavet af torskerogn. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det smager faktisk rigtig godt. Brug den type rogn, du bedst kan lide.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær skorpen af brødet, og skær brødet i tern. Udblød brødet i en lille skål med vand i ca. 10 minutter. Kassér vandet, og vrid brødet fri for vand.
Pil løget, og riv det på et rivejern. Blend brød med torskerogn og revet løg i en blender eller foodprocessor. Pres saften af citronerne, og hæld halvdelen af saften i, når blandingen er blendet godt igennem.
Fortsæt med at blende, mens du, lidt ad gangen, tilsætter olivenolien, til blandingen får en blød, mayonnaiseagtig konsistens. Smag til med salt og mere citronsaft.
Servér med brød og salat eller som del af et større setup med mange små retter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Klassisk torskerognssalat