Tapas med ost, parmaskinke og knækbrød

Det er nemt at lave et overdådigt tapasbræt med ost, parmaskinke og knækbrød. Lav pesto, hasselnødder i rosmarinsirup og knækbrød dagen før, så er det klar til servering.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Læg hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem gyldne i ovnen i 10 minutter. Gnid nødderne i et viskestykke, så de fleste skaller falder af.
Læg hasselnødder og friskhakket rosmarin i et sylteglas, og hæld ahornsiruppen over, så nødderne dækkes helt. Sæt låg på, og lad nødderne trække i siruppen i mindst 2 timer inden servering – gerne op til flere dage i forvejen.
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt vand og olie, og rør dejen godt sammen.
Rul halvdelen af dejen tyndt ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag bagepapir, og træk forsigtigt bagepapiret med dejen over på en bageplade. Gentag proceduren med den anden del af dejen.
Tænd ovnen på 180°. Skær dejen ud i firkanter med et pizzahjul. Bag knækbrødene i ovnen i ca. 15 minutter, til de er sprøde og let gyldne. Afkøl dem på en rist, og bræk dem forsigtigt fra hinanden, når de er blevet helt kolde.
Blend basilikumbladene i en blender eller foodprocessor sammen med pinjekerner, friskrevet parmesan og olie, til du får en tyktflydende pesto.
Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber, og justér evt. konsistensen med lidt mere olie. Hæld pestoen i et glas med låg, og sæt den på køl indtil servering.
Anret alle ingredienserne på et stort bræt, så det ser lækkert og indbydende ud. Begynd med at placere de 3 oste på brættet. Sæt derefter glasset med pesto, tomattapenade og hasselnødder i rosmarinsirup på brættet.
Derefter lægges parmaskinke, pølse og de hjemmebagte knækbrød på, og til sidst fyldes der op med oliven, cornichoner, små tomater, vindruer, friske figner, brombær og saltede mandler. Servér evt. også ostekiks og selvfølgelig et godt glas rødvin.

Tip!

Det er helt okay at gøre arbejdet nemmere for sig selv. Køb knækbrød og pesto færdiglavet, hvis det hele skal gå lidt hurtigere – så kan du nemlig springe trin 3-6 over i opskriften.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
26. oktober 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar