Tapas – idéer til tapasbord
5. december 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hver eneste lille mundfuld på et tapasbord skal være værdifuld. Brug gode råvarer, og giv dem som fortjent, så dine madglade gæster føler sig værdsat.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv hvidløg fint ned i æggeblommen. Tilsæt sennep, salt og citronsaft, og pisk det let og luftigt. Pisk olien i, lidt ad gangen, til konsistensen er tyk. Smag aiolien til, og drys den med en smule røget paprika på toppen.
Skyl pebrene godt. Varm olien op sammen med hvidløgsfeddene i en stor gryde eller wok. Steg pebrene ved hård varme i 3-4 minutter, til de har taget farve og er faldet sammen. Tag dem af varmen, og drys med flagesalt.
Skyl tomaten, og riv eller hak den fint. Rør den sammen med fintrevet hvidløg, salt, peber og olivenolie.
Skær brødet i skiver, og rist det evt. let. Anret brød, aioli, padronpebre og tomatsalsa sammen med skinke, fyldte peberfrugter, soltørrede tomater, oliven og ost.
Tip!
Hvis du serverer tapas som fuldgyldigt aftensmåltid og får meget sultne gæster på besøg, skal du måske supplere med sardiner, manchego og en god chorizo.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk