Tandoorikylling med mangosalsa og ris
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Tandoorikrydderi går rigtig godt med kylling – her er kyllingen sat på spyd, så den kan grilles eller tages med på picnic.
Bemærk
Marinering: 1 time.
Ingredienser
Udstyr
små spyd
Sådan gør du
Rør yoghurt sammen med tandoorikrydderi, olie og chiliflager.
Skær kyllingekødet i tykke, aflange stykker, og lad dem trække i tandoorimarinaden i mindst 1 time på køl.
Sæt kødet på spyd, og steg dem på en varm grill (eller i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter). Kødet skal være netop gennemstegt.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skræl mangoerne, og skær mangokødet i fine tern. Skyl agurk og tomater, og skær dem i fine tern. Riv skallen, og pres saften af limefrugten, og rør skal og saft sammen med sesamolie.
Rens chilien, og snit den fint. Hak koriander groft. Bland alle ingredienserne til mangosalsaen.
Servér de stegte kyllingespyd med mangosalsa og kogte ris.
Tip!
Stil et glas færdigkøbt mangochutney frem på bordet, så hver især selv kan forsyne sig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk