Tandoori masala-krydderi
24. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Tandoori masala er en smuk, rød krydderiblanding, der er genial i gryderetter eller som rub til både kød, fisk og skaldyr.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist nigellafrøene ganske kort på en pande, og hæld dem i en skål.
Rist spidskommen, koriander, kardemomme, nelliker, peber, karryblade, kanel og muskatblomme på panden i 2-3 minutter. Tag dem af panden, og lad dem afkøle helt.
Pil skallerne af kardemommen.
Fyld alle de ristede krydderier (undtagen nigellafrø) i en kaffekværn eller morter, og blend eller knus dem. Sigt evt. krydderierne, og bland dem med paprika, nigellafrø og ingefær
Fyld din tandoori i et lufttæt glas, og brug den helst inden for 30 dage.
Tip!
Muskatblomme findes i velassorterede kryddeributikker og på bl.a. mandala-organic.com. Kan du ikke skaffe den, smager tandoorien stadig skønt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk