Tandoori masala-krydderi

24. november 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Tandoori masala er en smuk, rød krydderiblanding, der er genial i gryderetter eller som rub til både kød, fisk og skaldyr.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist nigellafrøene ganske kort på en pande, og hæld dem i en skål.
Rist spidskommen, koriander, kardemomme, nelliker, peber, karryblade, kanel og muskatblomme på panden i 2-3 minutter. Tag dem af panden, og lad dem afkøle helt.
Pil skallerne af kardemommen.
Fyld alle de ristede krydderier (undtagen nigellafrø) i en kaffekværn eller morter, og blend eller knus dem. Sigt evt. krydderierne, og bland dem med paprika, nigellafrø og ingefær
Fyld din tandoori i et lufttæt glas, og brug den helst inden for 30 dage.

Tip!

Muskatblomme findes i velassorterede kryddeributikker og på bl.a. mandala-organic.com. Kan du ikke skaffe den, smager tandoorien stadig skønt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar