Tandoori-kyllingespyd med mango-fennikel-salsa

28. maj 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Indisk inspiration på aftensmadsbordet falder i god jord hos de fleste, ikke mindst når menuen står på kyllingespyd og sød salat med mango.

Ingredienser

Udstyr

træspyd

Sådan gør du

Halvér kyllingefileterne på langs, eller skær dem i tern på ca. 3 x 3 cm.
Rør yoghurten med tandooripasta, gurkemeje, kardemomme og citronsaft.
Vend kyllingekødet i yoghurtblandingen, og lad det trække i mindst 15 minutter.
Sæt kyllingekødet på træspyd, og grill eller steg dem i ca. 4 minutter på hver side, til de er gennemstegte og stadig saftige.
Skræl mangofrugten, skær kødet fri af stenen, kassér stenen, og skær frugtkødet i mundrette stykker.
Rens fennikel og forårsløg, og snit dem fint.
Riv ingefæren, og pres saften ud af den. Hæld saften over mangoen, og kassér den revne ingefær.
Drys fennikel og forårsløg over, krydr med salt og peber, og pynt evt. med lidt af fennikeltoppen og med frisk mynte.
Kog risene efter anvisningen på pakken. Lun naanbrød i ovnen eller på en brødrister. Servér tandoori-kyllingespyddene med mango-fennikel-salsa, nykogte ris, naanbrød, mangochutney og evt. lidt ekstra græsk yoghurt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar