Tandoori-kylling med kartofler og grønt
28. november 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Mad, der passer sig selv i ovnen, er et stort hit både på hverdage, hvor man har brug for hænderne fri, og i weekender, hvor der er god tid til at nyde duften af maden, mens den bliver tilberedt i ovnen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen ud i lår og bryst.
Vend kyllingestykkerne i tandooripasta og olie i en skål, og læg dem i et ovnfast fad. Steg kyllingen i ovnen i 15 minutter.
Skrub kartofler, og halvér dem. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i grove tern.
Fordel kartofler, squash og peberfrugt i fadet sammen med kyllingen, og vend godt rundt i grøntsagerne. Krydr med timian, salt og peber, og steg videre i ovnen i ca. 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, drys godt med skyllet, hakket persille, og servér med lunt naanbrød til.
Tip!
Den indiske krydderiblanding tandoori er kendt for sin røde farve og kraftige smag af bl.a. spidskommen og cayennepeber. Og så er tandoori faktisk også navnet på den særlige ovn, man bager naanbrød i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Servér med en forfriskende mango lassi