Tandoori-kylling med kartofler og grønt

28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Mad, der passer sig selv i ovnen, er et stort hit både på hverdage, hvor man har brug for hænderne fri, og i weekender, hvor der er god tid til at nyde duften af maden, mens den bliver tilberedt i ovnen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen ud i lår og bryst.
Vend kyllingestykkerne i tandooripasta og olie i en skål, og læg dem i et ovnfast fad. Steg kyllingen i ovnen i 15 minutter.
Skrub kartofler, og halvér dem. Rens squash og peberfrugt, og skær dem i grove tern.
Fordel kartofler, squash og peberfrugt i fadet sammen med kyllingen, og vend godt rundt i grøntsagerne. Krydr med timian, salt og peber, og steg videre i ovnen i ca. 30 minutter.
Tag fadet ud af ovnen, drys godt med skyllet, hakket persille, og servér med lunt naanbrød til.

Tip!

Den indiske krydderiblanding tandoori er kendt for sin røde farve og kraftige smag af bl.a. spidskommen og cayennepeber. Og så er tandoori faktisk også navnet på den særlige ovn, man bager naanbrød i.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Servér med en forfriskende mango lassi

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar