Tandoori-kylling med gulerødder, linser og krydret yoghurt
14. august 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Det indiske tandoori-krydderi indeholder varme krydderier som kardemomme, chili, ingefær og gurkemeje og giver kyllingen masser af smag. Servér med linser og krydret yoghurt til.
Bemærk
Marinering på køl: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør yoghurt sammen med tandoorikrydderi og olie. Pil og pres hvidløg, og rør det i marinaden sammen med salt og peber. Pres citronen, og rør citronsaft i marinaden.
Læg kyllingebrysterne i en bradepande. Skrub gulerødderne, fjern det meste af toppen, og læg dem i bradepanden (gem et par gulerødder til pynt). Vend kyllingebryster og gulerødder godt rundt i tandoori-marinaden, og lad det trække i ca. 30 minutter på køl.
Steg kylling og gulerødder i ovnen ved 200° i 35-40 minutter.
Skyl linserne under koldt vand i en sigte, og kog dem møre i letsaltet vand i 15 minutter. Hæld vandet fra, og hold dem varme, til de skal spises.
Pres saften af citronen. Rør yoghurt sammen med gurkemeje og citronsaft. Pynt med sesamfrø.
Servér kyllingebrysterne med gulerødder, linser og krydret yoghurt. Pynt med gulerødder høvlet i spåner og et drys sesamfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk