Tandoori chicken med mangochutney
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Tandoori chicken, kylling marineret i yoghurt og krydderier, er en af de mest elskede indiske retter, og den kan serveres på mange forskellige måder. Sætter du kyllingen på spyd, bliver det lidt ekstra festligt.
Bemærk
Marinering: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl ingefær, og riv den fint. Pil hvidløg, og riv det fint. Bland ingefær, hvidløg, yoghurt, friskpresset limesaft og alle krydderier i en skål. Skær kyllingen i store tern, og vend den i marinaden. Marinér kyllingen i mindst 1 time i køleskabet.
Tænd ovnen på 225°. Sæt kyllingen på grillspyd, og bag dem i ovnen i 10 minutter. Smelt smørret i en gryde. Tag kyllingespyddene ud af ovnen, og pensl dem med smør.
Bag kyllingen i ovnen i 5 minutter mere. Tænd til sidst for ovnens grilleffekt, og bag kyllingen i 1-2 minutter, så den bliver gylden.
Tilbered risene efter anvisning på pakken. Rens forårsløg, og skær det i tynde skriver på skrå.
Servér kyllingen med ris, limebåde og mangochutney. Pynt retten med forårsløg og frisk koriander.
Tip!
Forbered gerne kyllingen dagen før, så den kan marinere natten over. Det giver kyllingen mere smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk