Talkage med hindbærcreme og friske bær

Fødselsdag, sølvbryllup, jubilæum – når noget skal fejres, er der ofte et tal med i spillet. Læg mørdejsbunde sammen to og to med marmelade og en lækker hindbærcreme imellem. Tegn selv dit tal, eller print det ud på A4-papir, og brug det som skabelon til bundene.

Bemærk
Hviletid, mørdej: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

to sprøjteposer med to runde tyller

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål. Rør æg i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte for meget. Del dejen i 4, og pak dem ind i husholdningsfilm. Læg dem på køl i 1 time.
Lav en skabelon af papir eller karton med de ønskede tal (her er tallet 25). Tag 1 stykke mørdej ud ad gangen, og rul det ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir, så det er ½ cm tykt, og størrelsen passer til din skabelon.
Fjern det øverste ark bagepapir. Læg skabelonen oven på dejen, og skær dit tal pænt ud med en skarp kniv. Gentag med det næste stykke mørdej, så du har 2 ens tal. Gentag herefter med de 2 sidste stykker mørdej, så du har 2 ens bunde af hvert tal.
Tænd ovnen på 175°. Bag bundene i ovnen 2 ad gangen i ca. 12 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl bundene på en rist.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Pres saften af limefrugten. Giv hindbær, sukker og limesaft et hurtigt opkog i en gryde. Blend det med en stavblender, og sigt hindbærmassen igennem en finmasket si. Tag husblassen op af vandet, og smelt den i den varme hindbærpuré. Afkøl.
Pisk fløden til skum, og vend det sammen med hindbærpuréen til en lyserød creme. Fyld hindbærcremen i en sprøjtepose med rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 1 time, så cremen sætter sig og bliver sprøjtefast og klar til brug.
Læg det ene tal på et serveringsfad, og sprøjt små toppe af hindbærcreme rundt langs kanten.
Fyld marmelade i den anden sprøjtepose, og sprøjt den ind i midten af cremetoppene. Læg forsigtigt det andet identiske tal ovenpå, og sprøjt hindbærcreme ud på toppen af kagen. Gentag med de næste 2 ens tal.
Pynt kagen med friske og frysetørrede bær, marengs og pistacienødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
2. november 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar