Talkage med chokoladebund og chokoladefrosting
1. februar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Den her opskrift passer til et stort tal eller to mindre tal, der er printet på A4-papir. Skal du bruge flere tal, skal opskriften ganges op. Til det her billede er opskriften ganget op tre gange.
Bemærk
Køletid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 sprøjtepose med stjernetylle
Skabelon med dit tal
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser i en skål. Hæld smørret i skålen, og pisk dejen sammen.
Sigt mel, kakao, vaniljesukker og salt i dejen, og pisk den sammen. Beklæd en aflang form, ca. 30 x 40 cm, med bagepapir.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ca. 20 minutter. Kagen skal være lidt fugtig, når den er færdig. Lad kagen køle af i formen, og sæt den derefter på køl i mindst 2 timer.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad chokoladen køle af.
Pisk smør luftigt med en håndmikser i en skål. Tilsæt peanutbutter, flødeost og den smeltede chokolade, og pisk blandingen sammen. Pisk flormelis og kakao i frostingen.
Skyl limefrugten, og riv skallen. Rør limeskal og -saft i frostingen. Sæt frostingen på køl, indtil den skal bruges.
Print dit tal ud på et A4-ark, og klip det ud med en saks. Træk bagepapiret af kagebunden, og læg den på et skærebræt.
Placér den udklippede skabelon på kagebunden, og skær tallet ud med en lille, skarp kniv. Placér bunden på et bræt eller en plade til servering. Fyld en sprøjtepose med chokoladefrosting, og sprøjt små toppe af frosting på bunden.
Pynt kagen med hindbær, chokoladekugler, skovsyre og guldstøv. Stil kagen på køl, og tag den ud af køleskabet ca. 10 minutter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lyserød talkage med creme
Powered by Froala Editor