Tagliatelle med hjertemuslinger og friske tomater
Har du smagt hjertemuslinger? De er meget nemme at tilberede og er en virkelig lækker delikatesse. Hvis ikke du kan få fat på hjertemuslinger, kan du sagtens bruge blåmuslinger i stedet for.

0-30 min.
(0)
10. august 2018 af Mai KnauerFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- tagliatelle (smal båndpasta)
- 400 g
- skalotteløg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie til stegning
- 4 spsk.
- hvidvin
- 2 dl
- rensede hjertemuslinger
- 1 kg
- små tomater
- ½ kg
- salt
- peber
Til servering
- frisk basilikum
- 1 bundter
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, gerne med lidt olie i kogevandet. Hæld vandet fra, og hold pastaen varm.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er let gyldne. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op.
Tilsæt hjertemuslingerne, og kog dem under låg i 5 minutter. Tag låget af, og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
Skyl tomaterne, skær dem i kvarte, og vend dem med muslingerne i gryden. Krydr med salt og peber.
Servering
Servér pastaen i dybe skåle sammen med hjertemuslingerne, og top med frisk basilikum. Servér med groft brød til.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner