Tagliata – toscansk salat med oksekød

Denne oksekødssalat er en toscansk klassiker og fungerer som god og nem gæstemad. Hvis du har ekstra overskud, kan du røre en hjemmelavet aioli.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem i olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Rist pinjekerner på en tør pande, og stil dem til side.
Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i halvdelen af olivenolien på en pande. Læg mørbraden i et ovnfast fad (tag panden af varmen, og sæt den til side til senere),og steg den i ovnen i 20 minutter, til den er færdig. Lad herefter mørbraden hvile i 10 minutter.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve. Pluk rosmarinstilkene. Pil og pres hvidløg. Mos ansjosfileterne på den lune pande, og tilsæt resten af olien. Tilsæt også rosmarin og hvidløg, og lad det stege et par minutter, inden tomaterne hældes på panden. Lad tomaterne stege i 10 minutter, til de bliver begynder at falde sammen. Smag til med balsamico, peber og evt. en smule salt.
Skyl rucola, og fordel den på et fad. Fordel de stegte tomater over. Skær mørbraden i tynde skiver, og anret dem ovenpå. Drys med ristede pinjekerner, parmesanflager og bredbladet persille.
Servér tagliata med ovnbagte kartofler og aioli til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
3. juli 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar