Tærte med svampefyld

Bland alle dine yndlingssvampe og lav den lækreste svampetærte.

Tærte med svampefyld
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:I stedet for svampe kan du bruge 750 g letkogte porrer i tærtefyldet.

Ingredienser

personer
fersk tærtedej
1 pakker

Tærtefyld

champignoner
250 g
østershatte
250 g
shiitakesvampe
250 g
kejserhatte
250 g
olivenolie til stegning
3 spsk.
forårsløg
3
frisk timian
1 håndfulde
skyr (eller fromage frais)
3 dl
æg
4
groftrevet Vesterhavsost eller gruyére
100 g
salt
peber
smør til formen
1 spsk.

Udstyr

  • en tærteform, gerne med løs bund, 22-24 cm i diameter

Sådan gør du

Tærtefyld

Rens svampene, og skær dem i grove stykker. Brun dem i olie på en stor pande ad 2 omgange, så bliver de flot brune uden at koge på panden.
Rens og hak forårsløgene fint. Pil bladene af timianen.
Pisk skyr og æg sammen med groftrevet ost, timian, forårsløg, salt og peber.
Læg tærtedejen i en smurt tærteform. Skær overskydende dej væk i kanten. Fordel svampene oven på dejen, og hæld skyrblandingen over.
Bag tærten i en 200° varm ovn i 30-40 minutter. Den er færdig, når den føles fast i midten og er gyldenbrun på toppen.

Tip!

Servér den lune tærte med en stor skål blandet salat.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'