Tærte med svampefyld
Bland alle dine yndlingssvampe og lav den lækreste svampetærte.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Bemærk:I stedet for svampe kan du bruge 750 g letkogte porrer i tærtefyldet.
Ingredienser
personer
- fersk tærtedej
- 1 pakker
Tærtefyld
- champignoner
- 250 g
- østershatte
- 250 g
- shiitakesvampe
- 250 g
- kejserhatte
- 250 g
- olivenolie til stegning
- 3 spsk.
- forårsløg
- 3
- frisk timian
- 1 håndfulde
- skyr (eller fromage frais)
- 3 dl
- æg
- 4
- groftrevet Vesterhavsost eller gruyére
- 100 g
- salt
- peber
- smør til formen
- 1 spsk.
Udstyr
- en tærteform, gerne med løs bund, 22-24 cm i diameter
Sådan gør du
Tærtefyld
Rens svampene, og skær dem i grove stykker. Brun dem i olie på en stor pande ad 2 omgange, så bliver de flot brune uden at koge på panden.
Rens og hak forårsløgene fint. Pil bladene af timianen.
Pisk skyr og æg sammen med groftrevet ost, timian, forårsløg, salt og peber.
Læg tærtedejen i en smurt tærteform. Skær overskydende dej væk i kanten. Fordel svampene oven på dejen, og hæld skyrblandingen over.
Bag tærten i en 200° varm ovn i 30-40 minutter. Den er færdig, når den føles fast i midten og er gyldenbrun på toppen.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner