Tærte med svampefyld
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Bland alle dine yndlingssvampe og lav den lækreste svampetærte.
Bemærk
I stedet for svampe kan du bruge 750 g letkogte porrer i tærtefyldet.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, gerne med løs bund, 22-24 cm i diameter
Sådan gør du
Rens svampene, og skær dem i grove stykker. Brun dem i olie på en stor pande ad 2 omgange, så bliver de flot brune uden at koge på panden.
Rens og hak forårsløgene fint. Pil bladene af timianen.
Pisk skyr og æg sammen med groftrevet ost, timian, forårsløg, salt og peber.
Læg tærtedejen i en smurt tærteform. Skær overskydende dej væk i kanten. Fordel svampene oven på dejen, og hæld skyrblandingen over.
Bag tærten i en 200° varm ovn i 30-40 minutter. Den er færdig, når den føles fast i midten og er gyldenbrun på toppen.
Tip!
Servér den lune tærte med en stor skål blandet salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk