Tærte med spinat, tomat og parmesan
11. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Når det skal være ekstra nemt at få aftensmaden på bordet, er det helt legalt at bruge en rulle fersk tærtedej fra supermarkedets køledisk.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Skyl og afdryp babyspinat. Rens porrer, og skær dem i tynde ringe. Opvarm smør i en dyb pande, og steg porrer i 2-3 minutter.
Tilsæt spinat, og steg ganske kort, til spinaten falder sammen. Krydr med herbes de Provence, salt og peber, og tag panden fra varmen.
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud, og læg den i en tærteform. Fordel spinatblandingen i tærten.
Pisk æg, fløde og 25 g fintrevet parmesan sammen, og krydr med salt og peber. Hæld æggeblandingen i tærten.
Skær tomater i skiver. Fordel dem på toppen af tærten, og drys med de sidste 25 g revet parmesan. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk