Tærte med skalotteløg, svampe og spinat

24. december 2018 af .

Foto: Stine Christiansen

Sprød tærte med fuldkornsbund og blødt fyld af løg, svampe og spinat.

Bemærk
Hviletid, mørdej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, enten aflang eller rund, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bland friskrevet parmesan med de 2 slags mel i en skål. Skær smør i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene, til det ligner brødkrummer.
Saml hurtigt dejen med æg uden at ælte for meget. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet.
Pil skalotteløg, og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af, og halvér dem på langs.
Rens svampe, halvér dem, og skær dem til, så de passer til højden på tærten. Steg svampene i 1-2 minutter på hver side i lidt olie på en pande.
Skyl spinaten, læg den i en sigte, hæld kogende vand over, og lad spinaten dryppe godt af.
Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål, krydr med salt og peber, og rør friskrevet parmesan i. Vend den blancherede spinat i æggemassen.
Tænd ovnen på 200°. Pensl tærteformen med lidt smeltet smør. Rul den kolde mørdej ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i tærteformen. Rul med kagerullen hen over formens kant, så dejkanten skæres til.
Fordel halvdelen af æggemassen oven på mørdejen i tærteformen. Læg skalotteløg og svampe ned i, og fyld op med resten af æggemassen. Drys med timian.
Bag tærten nederst i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar