Tærte med skalotteløg, svampe og spinat
24. december 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Sprød tærte med fuldkornsbund og blødt fyld af løg, svampe og spinat.
Bemærk
Hviletid, mørdej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, enten aflang eller rund, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland friskrevet parmesan med de 2 slags mel i en skål. Skær smør i små tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene, til det ligner brødkrummer.
Saml hurtigt dejen med æg uden at ælte for meget. Lad dejen hvile 30 minutter i køleskabet.
Pil skalotteløg, og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Lad dem dryppe af, og halvér dem på langs.
Rens svampe, halvér dem, og skær dem til, så de passer til højden på tærten. Steg svampene i 1-2 minutter på hver side i lidt olie på en pande.
Skyl spinaten, læg den i en sigte, hæld kogende vand over, og lad spinaten dryppe godt af.
Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål, krydr med salt og peber, og rør friskrevet parmesan i. Vend den blancherede spinat i æggemassen.
Tænd ovnen på 200°. Pensl tærteformen med lidt smeltet smør. Rul den kolde mørdej ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i tærteformen. Rul med kagerullen hen over formens kant, så dejkanten skæres til.
Fordel halvdelen af æggemassen oven på mørdejen i tærteformen. Læg skalotteløg og svampe ned i, og fyld op med resten af æggemassen. Drys med timian.
Bag tærten nederst i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk