Tærte med røget mørbrad og grøntsager

15. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Røget mørbrad er markant og intens, så den er god at fylde i en tærte, der gerne må smage af noget. Her får kødet selskab af både grønkål og blomkål, og der er havregryn i dejen for at give hver mundfuld ekstra knas.

Bemærk
Tærtedejen skal hvile køligt i 30 minutter og kan med fordel laves klar i god tid.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Bland mel, salt og havregryn. Smuldr smør i, og saml hurtigt dejen med yoghurt uden at ælte den. Lad dejen hvile køligt i 30 minutter.
Tryk dejen ud i en tærteform, prik huller i den med en gaffel, og forbag bunden i 10 minutter.
Hak løg og grønkålsstængler fint. Snit grønkålsblade i strimler, og del blomkål i små buketter. Steg det hele på en pande i lidt olie 3-4 minutter. Fordel grøntsagerne og mørbrad i tern på den forbagte tærtebund.
Pisk æg, hytteost, mælk og peber. Hæld det over grøntsagsfyldet, drys med revet cheddar, og bag tærten i ca. 30 minutter, til æggemassen har sat sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar