Tærte med røget hellefisk

17. juli 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Savner du et alternativ til den sædvanlige laks, så prøv med røget hellefisk, det giver en dejlig smag i en nem og sprød tærte som denne.

Bemærk
Hviletid på køl: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet med fingrene, til dejen ligner rasp.
Tilsæt isvand, og rør sammen med en gaffel – tilsæt lidt ekstra vand, hvis dejen ikke er smidig nok.
Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte tærteform.
Tryk kanterne på plads, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag den i ovnen i 10 minutter.
Skær hellefisk i mindre stykker. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Skyl og tør spinaten, og steg den på en pande i en smule smør, til den falder sammen.
Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund, og fordel spinaten herpå. Drys med friskbælgede ærter og hellefisk.
Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen er fast og let gylden.
Pynt tærten med dild, og servér med skyllet feldsalat og citron skåret i skiver.

Tip!

Fuldkornsmel giver en sprødere tærtebund, der ikke glider ned fra kanten under forbagningen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar