Tærte med røget hellefisk
17. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Savner du et alternativ til den sædvanlige laks, så prøv med røget hellefisk, det giver en dejlig smag i en nem og sprød tærte som denne.
Bemærk
Hviletid på køl: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland de 2 meltyper og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det i melet med fingrene, til dejen ligner rasp.
Tilsæt isvand, og rør sammen med en gaffel – tilsæt lidt ekstra vand, hvis dejen ikke er smidig nok.
Tryk dejen sammen på en bordplade, så den bliver rund og en smule flad. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i den smurte tærteform.
Tryk kanterne på plads, og prik huller i dejen med en gaffel. Forbag den i ovnen i 10 minutter.
Skær hellefisk i mindre stykker. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Skyl og tør spinaten, og steg den på en pande i en smule smør, til den falder sammen.
Hæld æggemassen i den forbagte tærtebund, og fordel spinaten herpå. Drys med friskbælgede ærter og hellefisk.
Bag tærten i ovnen i 20-25 minutter, til æggemassen er fast og let gylden.
Pynt tærten med dild, og servér med skyllet feldsalat og citron skåret i skiver.
Tip!
Fuldkornsmel giver en sprødere tærtebund, der ikke glider ned fra kanten under forbagningen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk